Warzywa jedzmy z zapałem!

To co jemy ma znaczenie nie tylko dla naszego własnego zdrowia ale również dla planety, na której żyjemy. Polecam wam dodatek do majowo-czerwcowego Natiolan Geographic „Superjedzenie”. Z magazynu dowiecie się co to jest superżywność, dlaczego jest ona super i jakie korzyści czerpiemy z jej jedzenia. Większość opisanych w magazynie warzyw, owoców i ziaren znajdziecie oczywiście w naszych daniach.

Przy okazji kilka słów o naszym  czerwcowym menu. Pojawiła się zupa z zielonych szparagów z pianką chrzanową. Dla miłośników tych zielonych warzyw mamy również komosę ryżową z ryżem, bazyliowym pesto, truskawką, sałatami i szparagami.

13393357_1151970434834183_2005071297_n13393340_1151971048167455_579889977_n

Szparagi, to nie tylko znany od dawna afrodyzjak ale również źródło witaminy K. Zawierają dużo błonnika i są świetnym źródłem glutationu, czyli jednego z najlepszych pogromców raka jakie ma do dyspozycji organizm.

Dla miłośników kuchni polskiej mamy kotleta z ciecierzycy podawanego z młodymi ziemniaczkami oraz mizerią z koperkiem.

Zapraszamy!!!

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s